Pyhäinpäivän pallokalan turvallinen versio

Pyhäinpäivänä hiljennytään ja nautitaan läheisten kanssa huolella valmistettu ateria. Herkkunuotasta on helppo koota kevyt ja juhlallinen kokonaisuus. Ruokahalun herättäjiksi alkuun sopivat mainiosti hehkuvan väriset aaltomaljat. Kylmäsavulohen ja tuoreen kirjolohen mädin yhdistelmä vie kielen mennessään.

 Ihanat aaltomaljat kirjolohen mädillä ja kylmäsavulohella.

Ihanat aaltomaljat kirjolohen mädillä ja kylmäsavulohella.

Pääruoaksi voikin valmistaa Herkkunuotan kuuluisaa pallokalaa turvallisessa muodossa. Rapu-haukiterriinillä täytetyt lohipallot kypsennetään uunissa 180 asteessa noin 20 minuuttia. Helppoa, hauskaa ja erittäin turvallista. Pallokalan lisukkeeksi sopivat vaikkapa samettisen makuinen palsternakka-peruna- tai muu makoisa juurespyree.

 Herkkunuotan turvallinen pallokala sopii pyhäinpäivään.

Herkkunuotan turvallinen pallokala sopii pyhäinpäivään.

Taina Hellsten