Suomalainen Pohja arvostaa Herkkunuotan palveluasennetta

Suomalainen_Pohja_ruoka_annos.jpg

Ravintola Suomalainen Pohja on turkulainen legendaarisen maineen saavuttanut tilausravintola, joka on pitänyt huolta asiakkaistaan perinteikkäällä tyylikkyydellä. Ravintola Suomalaisen Pohjan kalatoimittajaksi on valikoitunut Herkkunuotta, sillä yrittäjä Jani Hellström arvostaa herkkunuottalaisten positiivista palveluasennetta.

Ravintola Suomalaisen Pohjan historia ulottuu 1980-luvun alkuun, kun Suomalainen Pohja ry:n alun perin klubiravintolaksi suunniteltu rakennus valmistui. Yhdistys- ja klubiravintolataustastaan huolimatta ravintola Suomalainen Pohja on avoin kaikille kävijöille. Ravintola toimii sekä tilaus- että lounasravintolana. Tarjolla on maukkaan kotiruokalounaan lisäksi tasokas liikelounas kabinettitiloissa.

– Yrityksille on tärkeää saada käyttöönsä rauhallinen kabinetti lounaalle, jotta keskustelut ja syöminen sujuvat miellyttävästi. Sopivien kabinettien tarjonta Turussa on loppujen lopuksi melko vähäistä, Hellström pohtii.

Nuorentunut linja näkyy ja maistuu

Jani Hellström on toiminut Suomalaisen Pohjan yrittäjänä reilun vuoden ja tavoitteena on muovata ravintolan imagoa nykyaikaisemmaksi. Viime vuosina ravintola on tehnyt onnistuneen muutoksen linjassaan nuorekkaampaan suuntaan säilyttäen silti sulavan hohdokkuutensa. Ravintolan sisustusta on tuotu tähän päivään hyödyntämällä kuitenkin esimerkiksi vanhoja upeita tammipintoja.

Liikelounaiden ja kotiruokalounaan ohella Suomalainen Pohja toimii eri kokoisten tilaisuuksien tilausravintolana. Ravintolasaliin mahtuu jopa 180 henkeä samaan tilaan.

– Suosimme klassista modernia linjaa ruoka-annoksissamme. Pyrimme raaka-aineina käyttämään mahdollisimman paljon kotimaista ja ennen kaikkea läheltä saatavaa ruokaa. Herkkunuotta sopii myös siksikin hyvin yhteistyökumppaniksemme. Saamme tuoretta kalaa paikalliselta toimijalta kävelymatkan päästä, Hellström toteaa.

Iloisen palvelun ammattilaiset asialla

Hellström kiittelee Herkkunuotan luotettavaa ja reipasta palveluasennetta.

– Tilaamme kalatuotteita pari kertaa viikossa, ja tuotteet ovat aina hyvälaatuisia ja toimitukset saadaan sovittuun aikaan. Yllättävissä tilanteissa voimme hakea lisätarvikkeita vaikkapa kävellen, koska matka kalatiskille ei päätä huimaa. Mukavinta on, että Herkkunuotan ammattilaisten kanssa kommunikointi on aina hyväntuulista. Heillä on aito halu auttaa ja palvella, Hellström arvioi tyytyväisenä.

Taina Hellsten