Kaskis tilaa kalatuotteiden kanssa vitsejä

fisu.png
Kaskiksen kalaympyrä

Kaskiksen kalaympyrä

Lukuisia palkintoja ja asiakkaiden suosiota saavuttanut turkulaisravintola Kaskis on syntynyt vuonna 2014 kolmihenkisen yrittäjäporukan uurastuksen tuloksena. Erik Mansikka, Simo Raisio sekä Topi Pekkanen halusivat tuolloin perustaa ravintolan, jonka kantavana ideana oli rento ilmapiiri ja läheltä saatavien parhaiden raaka-aineiden hyödyntäminen. Tähän ajatusmalliin istui mainiosti yhteistyökumppaniksi Herkkunuotta.


– Herkkunuotta sopii täydellisesti kalatoimittajaksemme, sillä hekin panostavat ensiluokkaisiin raaka-aineisiin ja palveluun. Herkkunuotan porukoilla on rento meininki, mutta asiat hoidetaan täsmällisesti ja ammattimaisesti, arvioi Kaskiksen keittiömestari ja ravintoloitsija Erik Mansikka.

Kaskis on saavuttanut Suomessa huippuravintolan maineen. Mansikka uskoo sen perustuvan ennen kaikkea käsin valmistettuihin herkullisiin annoksiin, joita hyvät viinivalinnat tukevat. Toisaalta Kaskiksen salaisuus on luontevassa ja ystävällisessä ilmapiirissä. Kaskiksessa on alusta alkaen haluttu luoda hyväntuulisen vapautunutta ja kotoisaa tunnelmaa. Samankaltainen iloisuus miellyttää Mansikkaa Herkkunuotan palveluasenteessa.

– Olemme kalojen ohella tilanneet myös vitsejä, joita olemme heiltä myös saaneet. Työpäiväänsä saa mukavasti potkua, kun yhteydenpito heidän kanssaan sujuu positiivisissa merkeissä, Mansikka virnistää.

Joustavat toimitukset helpottavat

Kalatilaus Herkkunuottaan tehdään aina edellisenä yönä. Kalat toimitetaan aamulla ravintolaan tuoreina päivän annoksia varten. Tarvittaessa tilauksia on voinut tehdä jopa samana päivänä.

– Pieni, mutta meidän kannaltamme mukava ele on se, että Herkkunuotan kalojen kuljettaja ehtii odottaa hetken, että pystymme luovuttamaan kalojen kuljetuslaatikot heti takaisin purettuamme tuotteet kylmätiloihin. Näin vältymme tilanahtaudelta keittiössä, Mansikka huomauttaa.

Kotimaisuus ja kestävä kehitys kärjessä

Kaskiksen ruokalistalla on runsaasti suomalaista kalaa. Mieluiten ravintolassa käytetään lähialueilta tulevaa raaka-ainetta aina kun se vain on mahdollista. Valikoimissa suositaan ennen kaikkea ympäristön kannalta viisaita kalavaihtoehtoja. Mansikka kiittelee Herkkunuotan valmiutta toimittaa myös erikoisuuksia keittiömestarin toiveiden mukaan.

– Olemme saaneet esimerkiksi siian suomuja sekä silakan ja muikun rangat, kun tällaisia kyselimme Herkkunuotan porukoilta. Tällaisten tuotteiden kohdalla voidaan varmasti sanoa, että hyödynnämme kalaa varsin kokonaisvaltaisesti, Mansikka huomauttaa.

Taina Hellsten