Kado Sushille tuore kala on ehdoton edellytys

Sushiravintola Kado Sushi tarjoilee japanilaisia makuelämyksiä Turun Kauppahallissa ja Kupittaalla. Sushin valmistuksessa keskeisessä osassa ovat kalatuotteet, joita Herkkunuotta toimittaa Kado Sushiin päivittäin. Kadossa kaikki annokset rakentuvat taidokkaasti käyttäen tuoreita ja hyvälaatuisia raaka-aineita.

 

Turun vanhin sushiravintola Kado Sushi on aikoinaan ollut toteuttamassa japanilaisen ruoan esiinmarssia ja saavuttanut pitkäjänteisellä työllä kokeneen sushimestarin maineen. Kado Sushi aloitti toimintansa Turun Kauppahallissa vuonna 2003. Viime marraskuussa Kado Sushi on avannut myös uuden ravintolan Kupittaalle, jossa tuoreista annoksista nauttii päivittäin suuri joukko sushin ystäviä.

 

Kalatuotteet taipuvat moniin muotoihin Kado Sushin annoksissa.

Kalatuotteet taipuvat moniin muotoihin Kado Sushin annoksissa.

Kado Sushissa kaiken perustana ovat tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet. Parhaat makuyhdistelmät ovat löytyneet vuosien huolellisen kehitystyön tuloksena.

– Japanilaisessa ruoassa puhtaat ja selkeät maut ovat tärkeitä. Kaikkien ainesosien tulee olla tasapainossa toisiinsa nähden. Toisaalta myös annosten estetiikka on keskeinen seikka sushissa. Kala on yksi tärkeimmistä raaka-aineistamme. Vaadimme ehdottoman tuoretta ja ulkonäöltään kaunista kalaa, kertoo Kado Sushin ravintolapäällikkö Janne Lehtomaa.

 

Rennosti samalla aaltopituudella

 

Kado Sushi on valinnut Herkkunuotan yhteistyökumppaniksi kalatuotteissa. Pääsyy tähän on ennen kaikkea kokemus hyvästä palvelusta ja korkealaatuisista raaka-aineista.

– Herkkunuotan henkilökunnan kanssa on ollut miellyttävää asioida. Yhteinen aaltopituus on ollut helppo löytää heidän kanssaan, sillä he ovat hyvin keskustelevia ja joustavia. Saamme toimitukset aina ajallaan, ja toisaalta myös muutokset tilauksiin onnistuvat ketterästi, Lehtomaa arvioi.

 

Lehtomaa arvostaa myös Herkkunuotan aktiivista palveluasennetta.

– Saamme usein vinkkejä uutuuksista ja erikoistuotteista valikoimissa. Arvostan ammattimaista otetta, jolla herkkunuottalaiset huolehtivat tukkuasiakkaistaan, hän kiittelee.

 

Sushi Bowleja ja muuta maistuvaa

 

Kado Sushin ruokalistalla korostuvat puhtaat pelkistetyt makuelämykset. Suurta suosiota viime aikoina ovat saavuttaneet muun muassa ruokaisat sushi bowl -annokset. Kalalajeista oma suosikki Lehtomaalla on kotimainen siika.

– Siika on maukas ja monipuolinen kala, jota on helppo käsitellä. Pyrimme valitsemaan mahdollisuuksien mukaan kotimaista kalaa ja ottamaan huomioon ympäristönäkökohdat, hän toteaa.

 

Uudessa Kupittaalla sijaitsevassa ravintolassa käy kuhina varsinkin lounasaikaan. 

– On ollut mukava olla perustamassa uutta ravintolaa. Samalla olen voinut kehittää uusia annoksia maisteltaviksi. Herkkunuotan kanssa on yhteistyö sujunut. Tilaamme tekstiviestillä tuotteita, ja ne toimitetaan meille täsmällisesti oikeaan aikaan, Lehtomaa kertoo tyytyväisenä.

 

 

Kado Sushin annoksissa pääsee eri kalalajien makuun.

Kado Sushin annoksissa pääsee eri kalalajien makuun.

Taina Hellsten