Crane 22 nostaa hymyn huulille jokirannassa

Crane 22 ja raikas siika cheviche  (Kuva Emma Koskinen)

Crane 22 ja raikas siika cheviche (Kuva Emma Koskinen)

Turun jokivarressa keskeisellä tähystyspaikalla kurottaa korkeuksiin Ravintola Crane 22:n yläpuolella seisova nosturi. Crane 22 on Turun tuoreimpia tulokkaita ravintolatarjonnassa, ja lyhyen ajan sisällä se on herättänyt runsaasti kiinnostusta jännittävän sijaintinsa ansiosta. Keskeisimpänä ajatuksena Crane 22:ssa on paras ruoka parhaalla paikalla. Laadukkaat annokset rakentuvat hyvälaatuisten raaka-aineiden avulla, ja tuoreiden kalojen tilaukset hoituvat Herkkunuotan kautta.

Crane 22 sijaitsee Aurajoen itärannalla, ja se on rakennettu tyylikkäästi vanhan nosturin alle. Nosturi on yksi kolmesta historiallisesta Wärtsilän nosturirakenteesta, ja ravintolan kohdalla on aiemmin ollut telakan pumppaamorakennus.

Ravintolarakennuksen seinät on rakennettu ruosteensävyisistä teräslevyistä ja kaikessa rakentamisessa on huomioitu myös kohteen historia Telakkarannassa. Crane 22:n rakennus palkittiinkin Turun hyvän rakentamisen palkinnolla vuonna 2020.

Tunnelma on tärkein

Crane 22:n tarjoaa asiakkaille mahtavat jokinäkymät Turun Linnan suuntaan ja kaupungin keskustaan päin. Kesällä ilta-aurinko hellii terassilla istuvia, ja ohilipuvat veneet tuovat rentoa merellistä kaupunkitunnelmaa. 

– Miljöö on tärkeä osa ravintolakokemusta. Hiiligrilli on ravintolamme sydän, jossa valmistuvat monet herkulliset annoksemme. Pyrimme aina siihen, että asiakkaillamme on iloinen fiilis. Se syntyy hyvän ruoan ja parhaan palvelun ansiosta, kertoo ravintola Crane 22:n keittiömestari Alexander Emelianov.

Skandinaavista rennolla twistillä

Ravintola aloitti toimintansa korona-aikana, ja nyt rajoitusten lievennyttyä kesäkausi on päässyt alkamaan vauhdilla. Crane 22:n asiakaspaikat sijaitsevat sekä sisällä kattoikkunan suojassa että ulkona Aurajoen kupeessa. Sisällä asiakaspaikkojen määrä on noin 100 ja ulkona 150. 

– Ruokalistamme yhdistelee uutta pohjoismaista keittiötä ja kansainvälisiä virtauksia tyylikkäästi. Puhtaat skandinaaviset maut vetoavat sekä paikallisiin kävijöihin että matkailijoihin. Mielessä on myös monia teemaideoita ja projekteja, Emelianov luettelee.

Aktiivinen yhteistyökumppani ilahduttaa

Herkkunuotta valikoitui Crane 22:n yhteistyökumppaniksi heti alkumetreillä. Ravintola tilaa kaikki kalat ja äyriäiset Herkkunuotasta.

– Käytämme paljon tuoretta kalaa annoksissamme. Esimerkiksi tällä hetkellä siika-annoksemme on monen suosikki. Ihmiset heittelevät voltteja ja tekevät aaltoja sitä maistettuaan, Emelianov myhäilee tyytyväisenä.

Emelianov on ollut tyytyväinen Herkkunuotan tapaan palvella. Tilauksia voi tarvittaessa tehdä myös yllättäviin ja kiireellisiin tarpeisiin.

– Herkkunuotassa tuotteet ovat korkealaatuisia ja palvelu timanttista. Arvostamme Herkkunuotan persoonallista ja ihmisläheistä asiakaspalvelutyyliä. Heille on selvästi tärkeää tutustua myös meihin ravintolana, jotta ymmärtäisivät syvällisemmin, mitä annoksemme vaativat. Tällainen aktiivisuus on loistavaa, hän kiittelee.

Crane 22:n keittiömestari Alexander Emelianov (Kuva: Emma Koskinen)

Crane 22:n keittiömestari Alexander Emelianov (Kuva: Emma Koskinen)

Taina Hellsten