Äidille kuhaa tai grillilohicrepsit

Sunnuntaina supina keittiössä kiihtyy. Äitienpäivän juhla-aterialla tarjoillaan Herkkunuotan mahtavaa yrttitäytteistä kuhaa tai herkullisia grillilohicrepsejä. Valmistus sujuu käden käänteessä ilman ihmettelyä ja lisukkeeksi sopivat keväiset kasvikset. Kumman herkun sinä valitset? Tai mitäpä, jos valmistatkin molempia! Viikonloppuna on aikaa herkutteluun!

Kuha yrttitäytteellä on raikas ja keväinen pääruoka, joka on helppo valmistaa uunissa. Paahda kuharullia 180 asteen lämmössä uunivuoassa noin 15–20 minuuttia. Samalla voit valmistaa lisäkkeeksi paahdettuja kasviksia. Pilko keväisiä kasviksia uunivuoan pohjalle ja mausta ne kevyesti suolalla, pippurilla sekä oliiviöljyllä. Asettele kuharullat kasvisten päälle, jolloin kaloista tihkuva maukas neste imeytyy myös kasviksiin. Valitse kasviksiksi helposti kypsyviä aineksia, kuten kesäkurpitsaa, sipulia ja paprikaa. Jos käytät juureksia, ne vaativat pidemmän kypsymisajan, joten lisää kalat vasta, kun juurekset ovat paahtuneet.

Kuha raikkaalla yrttitäytteellä

Kuha raikkaalla yrttitäytteellä

Herkkunuotan ällistyttävän hyvät grillilohicrepsit ovat sellaisenaan ruokaisa ja täyteläinen herkkuruoka äidille. Grillatulla lohella, sitruskasviksilla ja tuorejuustolla täytetyt crepsit eli täytetyt letut lämpenevät tarjoilukuntoon 200 asteessa noin 10 minuutissa. Lisukkeeksi sopii erinomaisesti rapea vihersalaatti Herkkunuotan lime-inkivääri vinegretellä höystettynä.

Herkkunuotan grillilohicrepsit ovat ällistyttävän hyviä!

Herkkunuotan grillilohicrepsit ovat ällistyttävän hyviä!

Taina Hellsten