Rapukeitto pääsiäisaterian alkuun

Rapukeitto_Herkkunuotta.jpg

Pääsiäisenä on aikaa keskittyä ruoanlaittoon. Tarjoile pääsiäisaterian alkuruoaksi täyteläisen makuinen Herkkunuotan rapukeitto.

Rapukeiton salaisuus piilee hyvälaatuisissa aineksissa ja rauhallisessa kiehuttelussa. Kun keitto kiehuu hiljalleen pinta kumpuillen, sitä kutsutaan keiton hymyilemiseksi. Rapukeitolle kannattaa uhrata hieman aikaa, sillä sitä paremmaksi maku kehittyy.

Valmista keitto alla olevan ohjeen mukaan. Liemen rapukeittoon saat Herkkunuotan tiskiltä. Muut ainekset löydät Kauppahallin Alkosta ja elintarvikekauppojen hyllyiltä. Hyvää pääsiäistä - Glad påsk!

Herkkunuotan rapukeitto

4 hlölle

Ainekset:

1 litra Herkkunuotan rapulientä

1/2 dl rypsiöljyä

50 g voita

1 pieni fenkoli

1 valkosipulin kynsi

1/2 porkkana

2 tomaattia

1 pieni keltasipuli

1 mieto chili

3 tähtianista

5 oksaa timjamia ilman varsia

1 rkl tomaattipyrettä

1 dl konjakkia

2 dl valkoviiniä

4 dl kermaa

150 g voita

suolaa, mustapippuria

Valmistus:

  1. Kuori ja pilko kaikki kasvikset pieniksi. Freesaa niitä voi-öljyseoksessa noin 15–20 minuuttia.

  2. Lisää tomaattipyree ja freesaa vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää konjakki ja anna hautua 10 minuuttia.

  4. Lisää viini ja tähtianikset. Anna hautua 10 minuuttia.

  5. Lisää rapuliemi ja anna kiehua varovasti eli anna keiton hymyillä vähintään tunti.

  6. Poista keitosta tähtianikset ja aja blenderillä sileäksi.

  7. Laita soseutettu keitto takaisin kattilaan ja lisää kerma. Anna kiehua varovasti eli anna hymyillä vielä noin tunti.

  8. Vatkaa joukkoon voi muutamassa osassa.

  9. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoa samettisen pehmeää ja herkullista rapukeittoa rapean leivän kera. Parhaat leivät löydät Kauppahallista!