Isä on pippuripihvinsä ansainnut

Mehevät pippuripihvit tonnikalasta kypsyvät nopeasti herkullisiksi.

Mehevät pippuripihvit tonnikalasta kypsyvät nopeasti herkullisiksi.

Marraskuun mahtavin juhla on tietenkin isänpäivä. Isät ovat ansainneet kiitosta ja komeaa tarjottavaa. Herkkunuotta tekee homman helpoksi ja tarjoaa tiskiltään meheviä pippuripihvejä tonnikalasta. Lisukkeeksi sopii maukas maalaissalaatti. Makeat leivonnaiset isänpäivään voi samalla napata Kauppahallista, sillä valikoimaa löytyy.

Tonnikalapihvit valmistuvat nopeasti. Laita pannulle pieni määrä rypsiöljyä ja kuumenna pannu. Paista pihvejä kuumalla pannulla 2–3 minuuttia kummaltakin puolelta. Pihvien kuuluu jäädä selkeästi punaisiksi keskeltä, joten älä kypsennä pihvejä liian pitkään.

Pihvien lisuke kannattaa valmistaa ennen pihvien paistamista, jotta saat koottua annokset heti, kun pihvit ovat valmiiit.

Maalaissalaatti
(neljälle hengelle)
Ainekset:
2 ruukkua rapeaa vihersalaattia
2 keitettyä kananmunaa
4 keitettyä pientä perunaa
2 siivua paahtoleipää
6 siivua paistettua pekonia
1/4 kurkkua
15 kirsikkatomaattia
persiljaa

Vinegrette salaattiin:
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl dijonsinappia
1 tl piparjuuritahnaa
3 tl sokeria
1 rkl valkoviinietikkaa

  1. Sekoita vinegreten aineet isossa kulhossa.

  2. Revi joukkoon pestyt salaatinlehdet.

  3. Pilko mukaan kurkku ja kirsikkatomaatit.

  4. Möyhi salaatti kulhossa, jotta ainekset maustuvat kunnolla, ja nostele tarjoiluvadille.

  5. Halkaise kananmunat ja siivuta perunat. Asettele ne salaatin päälle.

  6. Paista leipäsiivut voissa pannulla kauniin ruskeiksi ja leikkaa ne tikuiksi.

  7. Paista pekoni sopivan rapeaksi.

  8. Lisää salaatin päälle leipätikut ja pekonisiivut. Koristele persiljalla.

Taina Hellsten