Isälle komeita kuharullia

Isänpäivänä ilahdutetaan isää ja isoisää erityisillä herkuilla. Valmista komea kuha-annos Herkkunuotan hauki-rapumurekkeella täytetyistä kuharullista. Lisukkeeksi sopii loistavasti paahdettu fenkoli ja sitruuna-perunapyre. Tästä isät tykkäävät!

Hauki-rapumurekkeella täytetyt kuharullat kypsennetään uunissa tai höyryttämällä. Höyrytys tapahtuu laittamalla tilkka nestettä kasariin ja hauduttamalla kuharullia kannen alla noin 10 minuuttia. Nesteeksi höyrytykseen voi valita esimerkiksi kalaliemen tai valkoviiniä.

Paahdettu fenkoli valmistuu nopeasti uunissa. Leikkaa fenkoli 4-6 lohkoon pituussuunnassa, voitele voilla ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda fenkolilohkoja uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Paahtamisen jälkeen ne voi vielä maustaa tilkalla sitruunamehua.

Sitruuna-perunapyre on mainio makupari kuhalle. Valmista pyre näin:

600 g jauhoista perunaa
150 g voita
2 sitruunaa
1 iso keltasipuli
2 rkl hyvää oliiviöljyä
merisuolaa, mustapippuria

Kuori perunat ja keitä kypsiksi. Kun olet kaatanut keitinveden pois, laita kattila vielä hetkeksi hellalle, jolloin loputkin vedet höyrystyvät perunoista pois. Survo peruna tasaiseksi soseeksi. Lisää voi, öljy, kummastakin sitruunasta raastetut kuoret sekä toisen sitruunan mehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja pilko sipuli todella pieniksi kuutioiksi ja lisää joukkoon. Tarkista maku ja sopiva suolaisuus.

Hauki-rapumurekkeella täytetyt kuharullat
Taina Hellsten