Pääsiäisenä vihertää

Kuha-parsarulla on kevään airut (kuin kiuru).

Kuha-parsarulla on kevään airut (kuin kiuru).

Pääsiäinen on todellinen kevään aloitusjuhla. Lumi väistyy, ja luonto saa ylleen hennon viherryksen. Samat värisävyt toistuvat ruoka-annoksissa. Herkkunuotan tiskiltä löydät upeat kuha-parsarullat. Rullat valmistuvat nopeasti kypsentämällä ne kattilassa, jossa on pari senttiä kiehuvaksi kuumennettua valkoviiniä tai kalalientä. Kun neste kiehuu, lisää kuharullat ja peitä kannella. Kala ja parsa kypsyvät höyryssä noin kymmenessä minuutissa. Kuharullista, parsasta ja sitruunavoista valuu kasariin mahtavasti makua. Lisäämällä lopuksi vähän kermaa, saa helposti hyvän kastikkeen kalan kanssa. Lisukkeeksi sopivat vaikkapa raikas salaatti ja Herkkunuotan paahtoperunat.