Herkkunuotan Tom Kha -keitto

Helmikuun 8. päivänä vietetään jälleen kansallista kalakeittopäivää. Perinteisen lohikeiton ja talvisen madekeiton lisäksi voi aina lähteä makumatkalle maailman kalakeittojen mukana. Testaa vaikka tätä lämmittävän herkullista Tom Kha -keittoamme.

Herkkunuotan Tom Kha -keitto eli sitruksella ja kookoksella maustettu kala-äyriäiskeitto

4 hlö

Keittoliemi:

1 rkl rypsiöljyä
1 punainen chili viipaloituna
1 pala galangal viipaloituna
1 kpl sitruunaruoho
10 kpl limen lehtiä
1 rkl tomaattipyree
1 tlk punaista chilitahnaa
1 litra Herkkunuotan rapulientä

Kuumenna kaikki mausteet rypsiöljyssä ja lisää tomaattipyree sekä rapuliemi. Keitä 5 minuuttia miedolla lämmöllä.

Keitto:

2 porkkanaa viipaloituna
1 punasipuli viipaloituna
1 punainen paprika viipaloituna
100 g sokeriherneitä puoliksi leikattuina

Lisää kaikki kasvikset keittoon ja anna kiehua 3 minuuttia.

Keiton viimeistely:

12 kpl tiikerirapuja
400 g Herkkunuotan soppakuutiota (lohi tai kuha)
1 prk kookosmaitoa
5 rkl kalakastiketta
1 dl limen mehua
1 rkl korianteria

Lisää kaikki ainekset keittoon ja anna hautua 10 minuuttia. Koristele korianterilla. Katso videolta, kuinka tuoksuva Tom Kha -keitto valmistuu Herkkunuotan keittiössä. Nuuh, mikä tuoksu!

Herkkunuotan Tom Kha -keitto