Graavattu sitruuna kruunaa kaiken

Herkkunuotan graavattu sitruuna on täydellinen maun antaja erilaisille kesäisille ruoille, ja sitruunatölkin voi helposti ottaa mukaan mökille, veneeseen tai kesäkeittiöön. Liemeen säilötyt sitruunanpalaset voidaan hyödyntää ruoanvalmistuksessa kokonaisuudessaan kuorineen päivineen. Tuote säilyy huoneenlämmössä, mutta säilymisen varmistamiseksi sitruunat kannattaa nostaa aina puhtaalla ottimella liemestä. Kokeile graavattua sitruunaa kalaruokiin tai salaatteihin.

Herkkunuotan Martin kehitti kalaruokien lisukkeeksi sopivan pirteän ja raikkaan tabbouleh-salaatin ohjeen. Testaa graavattua sitruunaa salaatissa ja ihastu!

Herkkunuotan graavattu sitruuna

Tabbouleh-salaatti graavatusta sitruunasta

N. 4 henkilölle

Ainekset:

3 dl bulgur-vehnää (sekä vettä ja suolaa pakkauksen keitto-ohjeen mukaisesti)

2 kpl Herkkunuotan graavattua sitruunaa

3 dl lehtipersiljaa

3 dl korianteria

1 dl minttua

5 kpl tomaattia

1 dl oliiviöljyä

1 tl suolaa

Valmistus:

Kiehauta vesi ja lisää suola ja bulgur. Keittele noin 8 minuuttia ja siivilöi. Anna jäähtyä. Silppua yrtit ja kuutioi tomaatti. Irrota sitruunan palasista hedelmäliha kuorista ja kuutioi kuoret mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Sekoita jäähtyneen bulgurin kanssa tomaatit, sitruunankuoren kuutiot, yrtit sekä oliiviöljy ja suola. Purista sitruunan hedelmälihoista mehut salaatin joukkoon. Sekoittele ja tarjoa esimerkiksi grillatun kalan tai äyriäisten kanssa.

Tabbouleh-salaatin ainekset
Taina Hellsten