Cevicheliemi on kalan raikas kypsyttäjä

Herkkunuotan uutuustuote on käyttövalmis cevicheliemi, jota voit hyödyntää raikkaan cevichen valmistuksessa. Ceviche on alunperin Etelä-Amerikasta kotoisin oleva raakakypsytetty kalaruoka, joka sopii syötäväksi sellaisenaan esimerkiksi alkupalana tai lisukkeeksi vaikkapa kalalautaselle.

Cevichen valmistuksessa on tärkeää valita mahdollisimman tuoretta kalaa. Cevicheen sopivia kalalajeja ovat vaalealihaiset merikalat kuten esimerkiksi kuha, ahven ja siika. Myös lohi ja kirjolohi sopivat hyödynnettäväksi cevichessä.

Cevichessä kala raakakypsytetään liemessä lyhyen aikaa, jolloin saadaan aikaan raikas ja kepeä kalaruoka. Kokeile valmistaa kuha-veriappelsiinicevicheä Herkkunuotan cevicheliemen avulla. Kumppaniksi cevichelle sopivat rapeat tortillat.

Kuha-veriappelsiiniceviche ja rapeat tortillat

400 g ruodotonta kuhafileetä

1 prk Herkkunuotan cevichelientä

3 kpl veriappelsiinia kuorittuna

1 avokado

2 rkl tuoretta korianteria

sormisuolaa

1 pkt pehmeitä tortilloja

rypsiöljyä

Leikkaa kuha noin 2 cm kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää kalan päälle Herkkunuotan valmis cevicheliemi. Leikkaa veriappelsiinista ja avokadosta 1 cm kuutioita. Lisää myös halutessasi kurkkua ja korianteria. Anna cevichen seistä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. Leikkaa tortillat muotoon ja paista ne rypsiöljyssä paistinpannulla. Mausta ceviche lopuksi sormisuolalla ja asettele rapeaksi paistetun tortillan päälle.

Taina Hellsten